Iğdır'da şehit olan polislerin kimlikleri açıklandı

Iğdır'da şehit olan polislerin isimleri açıklandı mı? Dağlıca'da 16 askerimizin şehit edilmesinin acısı yüreklerimizi dağlarken bugün yürek yakan bir haberde Iğdır'dan geldi.

Iğdır'da şehit olan polislerin kimlikleri açıklandı
Bu içerik 906 kez okundu.

 

Kahpe terör örgütü PKK bugün sabah polislerimizin içinde bulunduğu araca bombalı saldırı düzenlendi. Vatan hainlerinin yaptığı saldırıda 13 polisimizin şehit olduğu açıklandı. Iğdır'da şehit olan polislerimizin kimlikleri açıklandı. 

Iğdır'da şehit olan polislerimizin ismi açıklandı mı? Dağlıca'daki hain saldırının ardından bugün Iğdır'da korkunç bir saldırı daha düzenlendi. Iğdır'da polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 13 Polisimizin şehit olduğu açıklandı. Dağlıca'daki 16 şehidimizin cenazeleri ailelerine gönderilmeden Iğdır'dan gelen haber herkesin yüreğini yaktı. Iğdır’ da polis minibüsüne düzenlenen  saldırıda yaralanıp tedavi altına alınan askerlerden birinin kurtarılamayarak hayatını kaybetmesi sonucu şehit sayısının  13’ e yükseldiği bildirildi.

 

 

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılaerak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

 

 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

 

Bşk. Mehmet PARLAK

 

P.M.Yusuf YELKENCİ

 

P.M. Fehmi ŞAHİN

 

P.M. Ali KOÇ

 

P.M. Haluk VARLI

 

P.M Burak ZOR

 

P.M. Yalçın TALIK

 

P.M Yaşar DOĞANCAY

 

P.M Hasan ESERLERİ

 

P.M İbrahim DERİNDERE

 

P.M Adem CANKURTARAN

 

P.M Bekir Serhat KAYA

 

13 GÜN ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmışt

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi

 

1 ŞEHİT CENAZESİ HASTANEYE GETİRİLDİ!

 

Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan servis aracına yönelik saldırıda şehit düşen polislerden birinin cenazesi ile yaralı iki polis memuru, Iğdır Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği tahrip gücü yüksek patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada servis minibüsünün parçalanarak yol kenarına savrulduğu ifade edildi.

 

 

Geçen ay da yine polisleri taşıyan servis aracına PKK'lı teröristler silahlı saldırıda bulunmuş ve 1 polis yaralanmıştı.

DAĞLICA ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI
 

Dağlıca şehitlerinin isimleri açıklandı! Hakkari'nin Dağlıca köyünde vatansız hainlerin yaptığı menfur saldırıda 16 askerimiz şehit düştü. Kahpe PKK 400 kiloluk el yapımı bomba ile iki zırhlı aracı patlattı. Zırhlı araçlara yönelik yapılan bombalı saldırıda şehit düşen askerlerimizin kimlikleri ve memleketleri belli oldu. Vatan hainlerinin düzenlediği saldırıda can veren şehitlerimiz yarın memleketlerine gönderilecek. 

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

 

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Şehitlerimizin memleketleri belli oldu

16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: (Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

 

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

 

Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

 

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

 

Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

 

Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

 

Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

 

Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

 

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

 

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

 

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

 

Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

 

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

 

Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

 

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

 

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

 

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

 

 

Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması

 

"Şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye vurarak "O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek."dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz bugün itibarıyla sabahleyin Özel Kuvvetler ve komando birlikleriyle takviye edilerek bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına aldı ve dün akşama doğru yaşanan çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşıldı ve tahliye edildi" dedi.

 

Başbakan Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesimindeki terör saldırısına ilişkin Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, sözlerine, "Son terör operasyonları vesilesiyle vatanın birliği, beraberliği ve Türkiye'nin onuru için kahramanca mücadele veren ve kanlarını vatan için döken bütün şehitlerimize, son olarak da dün Dağlıca'da şehit verdiğimiz 16 kahraman kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine taziyelerimi arz ediyorum" diyerek başladı.

 

Türkiye'nin son günlerde büyük bir sınavdan geçtiğini belirten Davutoğlu, "Kuzey Irak ile şehirlerimiz arasında özellikle lojistik koridorları barındıran Hakkari bağlamında söylüyorum, şehre mücavir alanlarla kırsal kesim arasındaki bölgeye dönük operasyonlar kademeli bir şekilde artırılarak sürdürülmüştür. Ayrıca diğer şehirlerimizin etrafındaki mücavir alanlarda ve kırsal alanda da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ilgili bütün güvenlik birimlerimiz çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül'de başlamış ve o tarihten itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür" ifadelerini kullandı.

 

DAĞLICA'DA SALDIRI SONRASI VUR EMRİ

 

Dağlıca saldırısından sonra sabaha kadar çatışmaların sürdüğü bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçlerine her türlü tehdit unsurunu vurabileceği yönünde kesin emir verildi.

 

Hakkari Yüksekova'ya bağlı Dağlıca'da dün pusuya düşürülen iki zırhlı aracımızın patlatılmasından sonra şu sıralara kadar bölgede çatışmalar aralıksız sürüyor. Bölgede havadan ve karadan üst düzeyde askeri hareketlilik sürüyor. Gelen bilgilere göre Dağlıca bölgesiyle sınırlı kalacak şekilde herhangi bir tehdit unsuruna karşı hedef gözetmeksizin ateş açılması yönünde talimat verildi.

 

Gece en az 74 terörist öldü

 

Dünden bu yana süren operasyonlarda yalnızca sabah saatlerine kadar 74 PKK'lının öldürüldüğü öne sürülüyor. 28 PKK'lı ise yaralı vaziyette ele geçirildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yoğun sis altında kalan bölgede güvenlik güçlerinin tuzaklanan el yapımı patlayıcılarını temizleyerek operasyonları sürdürdüğü kaydedildi.

 

YARALI ASKER KONUŞTU

 

Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıdan yaralı kurtulan Uzman Çavuş Hakan Sarı’nın babası Turgut Sarı, oğluyla telefonda görüştüğünü belirterek, "Oğlumun sesini duyunca rahatladım. Asker ve polislerimizin hepsini Allah'ım korusun" dedi.

 

Dün akşamki saldırıda oğlunun ne durumda olduğunu endişeyle ve perişan halde beklediğini söyleyen Turgut Sarı, “Oğlum Uzman Çavuş Hakan Sarı ile bizzat telefonla görüştüm. 'Baba hafif sıyrıklarla atlattık çok şükür' dedi. Ben de 'buna da çok şükür oğlum' dedim. Milletimiz sağ olsun. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Terörün biran evvel Türkiye’den bitmesini isterim. Büyüklerimizden beklentimiz budur. Terörün kökünden kazınmasını istiyoruz” dedi.

 

Babanın engelli ve şeker hastası olduğundan dolayı yaralı Uzman Çavuş Hakan Sarı ile olayı detaylı görüşen Hacınuhlu Mahalle Muhtarı Yakup Ceylan, "Olaydan sonra Hakan Sarı’nın cep telefonunu aradım. Anlattıkları şöyleydi. İki tane önden giden zırhlı aracın patlatıldığını, kendisinin de üçüncü araçta giderken çatışmalara girdiklerini anlattı. Durumunun iyi olduğunu, ufak tefek sıyrıklarla atlattığını söyledi. Şu anda alabildiğimiz bilgiler bundan ibaret” dedi.

 

İki ayağı kesik olan engelli baba Turgut Sarı, evin içerisine girerek oğlunun fotoğrafını göğsüne alarak poz verdi.

 

PKK'YA AĞIR DARBE

 

Dağlıca'da çok sayıda askerin şehit olduğu mayınlı saldırının ardından savaş uçakları terör örgütü PKK'ya ait 13 hedefi vurdu. Operasyonda 100'den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda belirlenen 13 noktaya hava operasyonu düzenlendi.

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirildi. Teröristlerin saldırısı üzerine başlatılan operasyonlarda kara ve hava operasyonlarına ağırlık verildi.

 

250 terörist çembere alındı

 

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 13 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

Olumsuz hava şartlarına rağmen, savaş helikopterleri desteğinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı'nda yuvalandıkları belirtilen 250'ye yakın teröristi çembere aldı.

 

Komando timleri operasyona çıktı

 

Havalanan F4 ve F16'lar hedefleri imha etti. Gece geç saatlerde çatışmalar şidddetlendi. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi.

 

Farklı kaynaklardan alınan haberlere göre öldürülen terörist sayısının 100'den fazla olduğu öne sürülüyor.

DAĞLICA NEREDE?
 

Dağlıca'da dün akşam kahpe PKK tarafından askerlerimize korkunç bir saldırı düzenlendi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı olan Dağlıca köyünde gerçekleşen mayınlı saldırıda iki zırhlı aracın patlatıldığı bildirildi. Dağlıca'da yapılan saldırıda çok saydı askerimizin şehit olduğu ve yaralı askerlerimizin bulunduğu bildirildi. Dağlıca (Kürtçe: Oremar), Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Köyün halk arasında bilinen adı Oremar'dır.Dağlıca, 1400 m rakımda olup ismi etrafının tamamen 3000 m üzerinde rakımlara sahip olan Cilo (Buzul) Dağları, İkiyaka Dağları ve Oremar Dağı ile çevrili olması nedeni ile verilmiştir.

 

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri çok meşhurdur.

 

Coğrafya

Hakkari iline 134 km, Yüksekova ilçesine 60 km uzaklıktadır.

 

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Fakat dünyada sadece Yüksekova bölgesinde yetiştiği bilinen ters lale bu bölgede görülmektedir. İkliminin Doğu Anadolu'nun sert karasal iklime göre daha ılıman olması bölgeye has olmayan ürünlerin yetişmesine olanak verir. Üzüm, ceviz, incir gibi. Yollar kışın kapanır, 3-4 ay karayolu kullanılamaz. Kepçeler yolları Yüksekova'dan açmaya başlar ancak Dağlıca'ya gelene kadar belki 10 noktaya tekrar çığ düşer yine açar yine çığ düşer. Dağlıca esrarengiz bir yerdir, sisli puslu karanlık ve ürpertici sınırın son köyüdür.

 

16 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
 

Hakkari'nin Dağlıca köyünde meydana gelen korkunç saldırıda 16 askerimizin şehit olduğu açıklandı. Açıklama TSK'dan geldi! Dağlıca'daki saldırının üzerinden 24 saat geçti. Dağlıca'da 16 askerimizin şehit olduğu haberini TSK bugün açıkladı. TSK'nın açıklamasında 6 askerimizin yaralandığı bildirildi. Dağlıca'da şehit olan askerlerimizin isimleri henüz açıklanmadı. 

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

 

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


PKK 31 ŞEHİT OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Dün gece PKK tarafından Hakkari'nin Dağlıca köyünde askerimize yönelik yapılan saldırının detayları herkes tarafından merak ediliyor. 400 kiloluk el yapımı bomba ile yapılan saldırıda pek çok askerimizin şehit olduğu haberi geldi. Dün geceden bu yana şehit sayısı ve şehitlerimizin ismi açıklanmadı. Dağlıca'daki hain saldırının ardından PKK'nın silahlı kanadından bugün bir açıklama geldi. PKK'nın silahlı kanadı HPG 31 askerimizin şehit olduğunu 6 askerimizin yaralandığını duyurdu. TSK bu konu hakkında henüz net bir açıklamada bulunmadı. 


PKK'nın silahlı kanadı HPG, Hakkari’nin Dağlıca ilçesinde düzenlenen ve çok sayıda askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin olarak, "Çatışmalarda net olarak İlker Çelikcan adlı 1 Kurmay Yarbay olmak üzere 31 asker ölmüş, 6 asker de yaralanmıştır. Buradaki ölü ve yaralı sayısı daha fazladır ancak netleştirilememiştir" açıklamasını yaptı

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nallıhan'da Arı Kovanı Desteği
Nallıhan'da Arı Kovanı Desteği
SÜRPRİZ HEDİYELERİ 23 NİSAN'DA ALDILAR
SÜRPRİZ HEDİYELERİ 23 NİSAN'DA ALDILAR