Şişli'de yaşanan korkunç olayda yeni bir gelişme yaşandı. Yaşlı çifti domuz bağı ile bağladıktan sonra gasp eden ve Yakup Demirci'yi öldüren 3 gaspçı bugün yakalandı. Trabzon'dan yurt dışına kaçmaya çalışan 3 gaspçı polisler tarafından gözaltına alındı.
Olay Cumartesi günü meydana geldi. İstanbul'un Şişli ilçesinde yaşlı bir çiftin evine giren 3 kişi yaşlı çifti domuz bağı ile bağladıktan sonra darp edip 85 yaşındaki Hagup Yakup Demirci'yi boğarak öldürdüler. Yaşlı çiftin kasasında bulunan 100 bin lirayı alarak kayıplara karışan 3 gaspçı Trabzon'da gaspçılara yardım eden 5 kişi de İstanbul'da yakalandı.
Yaşlı çifti bağladıktan sonra önce darp sonra gasp eden 3 hırsız daha sonra kayıplara karışmıştı. Eve temizliğe gelen hizmetlinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler Seta Ayda Demirci'yi ağır yaralı, Yakup Demirci'yi ölü halde bulmuştu. Olayın ardından Asayiş Şube müdürlüğü ekipleri gaspçıları bulmak için hemen arama çalışması başlattılar.
Yaşlı çifti gasp edip cinayet işleyen 3 kişi güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Zanlıların yüzleri belirlendikten sonra soruşturma genişletildi. Yakup Demirciyi öldüren ve 100 bin lira çalan gaspçılaran araç kiralayarak Trabzon'a gittiği bilgisine ulaşan ekipler hemen harekete geçtiler. Yaşlı çiftin hayatını karartan 3 gaspçı Trabzon'da kıskıvrak yakalandı.
Operasyonun İstanbul ayağında da gaspçılara hırsızlık olayında yardım eden, araç kiralayan ve yurtdışına kaçmalarına yardımcı olan 5 kişi de gözaltına alındı.
Trabzon'da yakalanan 3 gaspçının Gürcistan Batum'a gitmek üzere hazırlık yaptığı, üzerlerinde de sahte kimlik bulunduğu belirlendi.